Dámské kalhoty, široké, kapsy na stranách

Široké pohodlné dámské kalhoty, určené jak na doma (měkké, pružné látky), tak i na léto (lehké barevné látky). Nohavice se rozšiřují směrem ke kotníkům, bokovky.Dámské kalhoty se záševkem vzadu i vpředu, zip nebo jiné zapínání je všito vpředu. Nohavice jsou spojeny vnitřním bočním švem a vnějším bočním švem. Nohavice se rozšiřují směrem ke kotníkům. Hodí se pro pevné i lehce pružné látky. Pro určení Vaši velikosti je důležitý obvod pasu a boků. Podle střihu se dají ušít s i bez kapes. Po případě se dají jednoduše přidělat kapsy vzadu nebo na stranách.


Náročnost **

Rozložení střihu

01 - přední díl kalhot
02 - zadní díl kalhot
03 - kapsa, přední díl
04 - kapsa, zadní díl
05 - pásek









Postup šití a variace

Střih položíme na látku, dejte pozor na směr látky a položení jednotlivých střihových dílů. Díly vystříháme s přídavkem na švy (cca 1 cm) a na záložka (cca 5cm). Sestehujeme kalhoty na první zkoušku. Záševky se sežehlují ke středu předního dílu. Při stehování zkontrolujeme, že na sebe sedí kolenní značky. Tvar kapsy, pásek a nákrytku i podkrytku zipu vyztužíme vliselínem.
Při první zkoušce zkontrolujeme; přiléhavost v pase, umístění kapes, správný směr přehybů, šířka nohavice (v rozkroku, koleni a spodní okraj), délku kalhot, správný směr švů. Správný tvar a výška sedového švu, délku zipu. Vzhledem k tomu, že na stránkách jsou ke stažení jen střihy pro konfekční velikosti postavy, je pravděpodobné, že si budete muset střih lehce upravit.
Podle střihu se dají ušít kalhoty s kapsami nebo bez, po případě se dají jednoduše doplnit dalšími kapsami na boku nebo na zadku. Pokud máte zájem o kalhoty s jinou šířkou nohavic můžete využít jiné střihy nebo do tohoto střihu vložit klíny do vnějších bočních švů.

Tisk a tabulka velikosti zde


Střihy

1 komentář:

  1. Dobrý den! Právě jsem narazila na váš blog a jsem nadšená! Zatím jsem si přečetla jen pár článků, ale všechny, co jsem četla jsou skvěle napsané a zajímavé! Moc by mě zajímal Váš názor, jako názor odborníka. Co si myslíte o nakupování v second handech? Například nedávno jsem narazila na tenhle a připadá mi, že mají dost kvalitní věci v dobrém stavu.

    OdpovědětVymazat