Pouzdrová sukně do pasu

Základní střih pouzdrové sukně nabízí nekonečné množství variant. Zkrácením délky získáte letní minisukni, ve standardní délce je můžete použít pro klasickou sukni do práce, v prodloužené délce (s rozparkem) jako večerní sukni do divadla.Pouzdrová sukně se zapínáním v pase. Pásek není součástí střihu. Zip se dá jednoduše umístit na bok, doprostřed zadního nebo předního dílu. Sukně se skládá z Předního a zadního dílu, které jsou sešity na boku. Přední díl má dva záševky, zadní díl čtyři.




Náročnost *


Rozložení střihu

01 - přední díl
02 - zadní díl











Postup šití a variace

Střih položíme na látku, dejte pozor na směr látky a položení jednotlivých střihových dílů. Díly vystříháme s přídavkem na švy (cca 1 cm) a na záložka (cca 5cm). V ruce nastehujeme sukni na první zkoušku. Záševky se sežehlují ke středu předního dílu. Při zkoušce sledujeme; celkový vzhled a padnutí sukně, směr záševků a švů. Pásek (který není součástí střihu) musí být podložen vliselínem.
Sukně se dá jednoduše variovat, prodloužením nebo zkrácením, umístěním rozparků a zipu, po případě umístěním klínu, které ji rozšíří. Pokud chcete sukni rozšiřovat klíny doporučuji minimálně čtyři (do předního, zadního a obou bočních švů).

7 komentářů:

  1. Dobrý den, myslíte, že bude vadit, když jsem sukni nastřihl z jednoho dílu? tzn. nerozstřihl jsem sukni na bocích

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, na jedné straně šev budete muset mít, ale na druhé není šev nutný

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, střih mi bohužel nejde stahnout. Soubor na google disku neexistuje. Zkoušela jsem více střihů, ale bohužel.. Můžete se, prosím, na to podívat? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, též jsme si zkoušela tisknout střih na A4 i na plotru a nedaří se. Mohu poprosit o kontrolu.
    Děkuji Martina

    OdpovědětVymazat
  6. In her free time she can be found taking long walks, enjoying a cup of tea, or swimming in the Atlantic with her husband and two daughters. https://imgur.com/a/mnZEaR0 https://imgur.com/a/PQH4K7s https://imgur.com/a/og5dckU https://imgur.com/a/u7uIheX https://imgur.com/a/wCAaV3R https://imgur.com/a/XU94hWy https://imgur.com/a/hd9u3tf

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ty mi, musím říct, opravdu moc sluší! Jinak sukně moc nenosím, ale v těch pouzdrových si přijdu sexy. Mám jich hned několik, obyčejnou černou, jednu vintage kostkovanou, a jednu modro černou, která je součástí celého kostýmku. Ještě si chci koupit červenou. Celkově mám moc oblečení a proto jsem se rozhodla, že si založím svůj eshop a začnu ho prodávat.

    OdpovědětVymazat